Δευτέρα 31 Ιουλίου 2017

Canal Cafe - Ότι έλειπε από το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος είναι μια όαση Πολιτισμού στη χώρα μας!  Το μεγαλοπρεπές κτήριο στεγάζει τις Τέχνες και τα Γράμματα αλλά κι οι εξωτερικοί χώροι είναι διαμορφωμένοι ώστε να φιλοξενούν όλες τις ηλικίες και να τους προσφέρουν ευχαρίστηση. Λειτουργεί και ένα πολύ καλό πωλητήριο με δημιουργίες εικαστικών για όσους συνδυάσουν την επίσκεψή τους με την αγορά ενός ωραίου κοσμήματος, διακοσμητικού ή βιβλίου.
Πολύ πρόσφατα δημιουργήθηκε στο τέλος του καναλιού ένας εξαιρετικός χώρος που ακούει στο όνομα "Canal Cafe". Πραγματικά ήταν κάτι που έλειπε από το χώρο.
Το καφέ ανέλαβε το εστιατόριο "IT" και το menu του έχει επιμεληθεί ο Ανδρέας Λαγός.
Ως τις 19.00 μ.μ. δουλεύει ως self-service και σερβίρει καφέ, αναψυκτικά, ποτά, γλυκά που φτιάχνουν μόνοι τους όπως μπάρες, cookies και cakes (δοκίμασα με τον καφέ μου ένα καταπληκτικό cookie βρώμης) και το ψυγείο είναι γεμάτο με χυμούς, sandwiches με φρέσκα υλικά, κρύες σαλάτες και γλυκά σε βαζάκι.
Απ'τις 19.00 μ.μ. και μετά, μπορείτε να παραγγείλετε από τον κατάλογο κάποιο πλατώ με επιλεγμένα ελληνικά τυριά όπως βολάκι Άνδρου και αρσενικό Νάξου ή αλλαντικών με σαλάμι Λευκάδος, προσούτο Ευρυτανίας και παστράμι.
Οι σαλάτες τους φτιάχνονται εκείνη τη στιγμή με φρέσκα υλικά και προβληματίστηκα να επιλέξω γιατί και οι τρεις του καταλόγου, ήταν δελεαστικές! Κατέληξα σ'αυτή με το κατσικίσιο τυρί, τοματίνια, αγγούρι, παξιμάδια χαρουπιού, κάπαρη κι ελιές και δεν μετάνιωσα καθόλου.
Οι άλλες δύο επιλογές ήταν ταμπουλέ με φακές, πλιγούρι, καπνιστό σολωμό, καρότο και καραμελωμένο κρεμμύδι και η πράσινη με κοτόπουλο, αβοκάντο, αρωματικά και σάλτσα από σησαμέλαιο.
Σας προτείνω ανεπιφύλακτα και τα δύο είδη μπρουσκέτας από το menu· η μία επιλογή είναι με γαρίδες, κρέμα αβοκάντο και πίκλα κρεμμυδιού κι η άλλη με προσούτο Καρπενησίου, κατσικίσιο τυρί, σύκο και πετιμέζι.
Απολαυστικό το sandwich με ψωμί λάβας, χειροποίητο πέστο, προσούτο Ευρυτανίας, μοτσαρέλα και ρόκα.
Μη χάσετε την ανοιχτή αραβική με λεπτές φέτες μοσχαριού, καραμελωμένο κρεμμύδι και μανούρι που έχει λιώσει πάνω της...
Αν αντέξετε να δοκιμάσετε και τα γλυκά τους, είναι όλα ένα κι ένα! Μους γιαουρτιού με λεμόνι, κόκκινα φρούτα και μπισκότο, banoffee με σπιτική σάλτσα καραμέλας, μωσαϊκό με σάλτσα λευκής σοκολάτας και καραμελωμένα καρύδια.
Όλα αυτά και μερικά ακόμη, τα απολαμβάνετε στα χρωματιστά τραπεζάκια του Canal Cafe με θέα το κανάλι!

Ευρυπίδου 6 (ΚΠΙΣΝ)
Καλλιθέα
Τηλ. 213 0 436464

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου