Τρίτη 28 Νοεμβρίου 2017

7 Food Sins - Η ελληνική gastro pub στην καρδιά της Πλάκας

Ο όρος gastro pub γεννήθηκε στην Αγγλία και ουσιαστικά σημαίνει οποιαδήποτε pub σερβίρει φαγητό· όμως στην περίπτωση του "7 Food Sins" μιλάμε για μια pub που σερβίρει πολύ δημιουργικά πιάτα.
Η "αμαρτωλή" gastro pub στεγάζεται σ'ένα διώροφο νεοκλασικό του 1890 και όταν ο καιρός το επιτρέπει, σερβίρει σε τραπεζάκια έξω, πάνω στην πλατεία Φιλόμουσου Εταιρείας.  Η περιοχή είναι γεμάτη από ταβέρνες απ'αυτές που θα απέτρεπα τους τουρίστες να επισκεφτούν με "tzatziki" & "Greek mousaka" κακοποιημένα ως εκεί που δεν παίρνει.
Το "7 Food Sins" ξεχωρίζει και αποτελεί στολίδι για την περιοχή.
Αλλά αυτό που με εντυπωσίασε εκτός απ'την αισθητική του χώρου, είναι ότι προσφέρει κουζίνα υψηλού επιπέδου.  Τα πιάτα του Βασίλη Φώτου έχουν χαρακτήρα και καταφέρνει να ισορροπεί τη δημιουργική κουζίνα του σ'ένα χαλαρό περιβάλλον, χωρίς να είναι καθόλου στημένο.
Το εντυπωσιακό σε παρουσίαση amuse bouche, σε βάζει αμέσως στο κλίμα για το μενού που θα ακολουθήσει· κράκερ από μελάνι σουπιάς, μους λευκού ταραμά, πούδρα γαρίδας και φύτρες ραπανάκι. Σερβίρεται πάνω σε βότσαλο και η γεύση είναι εξαιρετική.
Μαζί με το καλωσόρισμα του chef, έφτασε στο τραπέζι ένας ξύλινος δίσκος με κριτσίνια με μαυροκούκι, φοκάτσια, λευκό ψωμί με ξύσμα λεμονιού και μαύρο με ελιά και κύμινο, μαζί με ένα μπουκαλάκι παρθένο ελαιόλαδο Premium Avalis· ένα μονοποικιλιακό ελαιόλαδο που παράγεται από ελιές της σπανιότερης ποικιλίας της Ελλάδας, το "Μανάκι" που αναπτύσσεται αποκλειστικά στο βόρειο τμήμα της Πελοποννήσου.
Περνώντας στα ορεκτικά, πραγματικά δεν ξέρω ποιο απ'όσα δοκίμασα ήταν καλύτερο, τόσο στην παρουσίαση του πιάτου όσο και στη γεύση.
Ο καπνιστός σολωμός με παντζαροσαλάτα και χρένο ήταν εξαιρετική ποιότητας· διόλου τυχαίο αφού έχουν δικό τους καπνιστήριο.
Τα χτένια ο chef τα συνδύασε με κουνουπίδι, πάνκο σε βούτυρο και αέρα λεμονιού.
Το "black fish N' chips" είναι μια τεμπούρα μπακαλιάρου, σερβιρισμένη σε χωνάκι συνοδευόμενη από chips πατάτας και λευκό ταραμά.
Το ριζότο με καπνιστές γαρίδες ήταν σωστά χυλωμένο και συνοδευόταν με κρέμα από αργοψημένο λεμόνι· το άρωμα τρούφας που αναφερόταν στον κατάλογο δεν ήταν αισθητό, ίσως γιατί το κάλυπτε η έντονη γεύση της καπνιστής γαρίδας.
Τα κρεατικά του καταλόγου ήταν πολύ καλά μαγειρεμένα, τουλάχιστον αυτά που δοκιμάσαμε.
Η μοσχαρίσια στηθοπλευρά μαγειρεμένη στιφάδο με αφρό πατάτας, το μοσχαρίσιο black angus με άγρια μανιτάρια συνοδευόταν από τερίνα πατάτας και το burger black angus συνδυάστηκε με sauce tartare και πατάτες country.
Στο τέλος δοκιμάστε το σοκολατένιο γλυκό που φτιάχνεται στο τραπέζι σας για να κλείσετε το γεύμα σας με μια γλυκιά "αμαρτία"!
Η λίστα κρασιών είναι ενδιαφέρουσα με έμφαση στον ελληνικό αμπελώνα και επίσης θα βρείτε μια συλλογή από 5 draft και πάνω από 20 μπύρες από ελληνικές μικροζυθοποιΐες.
Υπολογίστε γύρω στα €25-30 κατ'άτομο. Το value for money, εδώ πραγματικά βρίσκει τον ορισμό του!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου