Άνοιξε πριν λίγους μήνες στον πιο ethnic δρόμο της Γλυφάδας και είναι δημιούργημα του Αλέξη Αγγελίδη, ο οποίος όντας πολλά χρόνια στο χώρο του design, θέλησε να παντρέψει την αισθητική με τη φιλοσοφία του sushi!
Το πίστεψε κι έτσι έφτιαξε την πρώτη Temakeria στα Νότια. Το "Nami" που στα ιαπωνικά σημαίνει κύμα, φέρνει μια καινούργια εμπειρία που έχει τις ρίζες της στην Ιαπωνέζικη παράδοση.
Όλα στο χώρο παραπέμπουν σ΄ένα κύμα... απ'το ξύλο στον τοίχο με τον κρυφό φωτισμό μέχρι τα χάρτινα φωτιστικά και τα πιάτα.
Αφήνοντας όμως το design του χώρου, ας περάσουμε στα πιάτα του menu που επιμελείται ο ίδιος ο Αλέξης Αγγελίδης, ο οποίος αγαπάει τον τρόπο παρασκευής του sushi και επεμβαίνει με διάφορες παραλλαγές στις παραδοσιακές συνταγές.
Το Nigiri τσιπούρας με λάδι τρούφας και ροζ πιπέρι είναι εξαιρετικό, όπως και το Nigiri Toro για τους μυημένους.
Το Red Dragon και το Crunchy California είναι πολύ καλές επιλογές, όσο για τα Shrimp Gyoza δεν πρέπει να τα χάσετε! Ίσως το καλύτερο είδος dumpling που έχω δοκιμάσει.
Τέλος το Black Cod Miso ήρθε άψογα ψημένο και ο αφρός yuzu ήταν η νότα που έκανε την αλλαγή σ'ένα πιάτο που αγαπάω πολύ.
Και για όσους είναι φανατικοί του κρέατος, ο Αλέξης αποφάσισε ότι δεν πρέπει να τους δυσαρεστήσει και πρόσθεσε στον κατάλογο ένα ιαπωνέζικο wagyu (γιαπωνέζικη ράτσα αγελάδας) που το κάθε κομμάτι του μοιάζει σα χιονισμένο τοπίο, καθώς το ενδομυϊκό λίπος διατρέχει σε γαλακτερές φλέβες τη σάρκα του. Θα το απολαύσετε ψημένο medium rare και η γεύση του θα σας εκπλήξει!
Το sushi ποτέ δεν το συνδύασα με sake όπως συνηθίζεται γιατί δεν το αγαπάω και δύσκολα έχω βρει κρασί που να του ταιριάζει.
Στο Nami όμως, τον κατάλογο με τα ξεχωριστά coctails, έχει επιμεληθεί ο Αχιλλέας Πουλημένος (Tiki) και έχει συνδυάσει γιαπωνέζικα αλκοολούχα ποτά με υλικά που απογειώνουν τη γεύση.
Ο Αλέξης πρότεινε να δοκιμάσω αυτό που φέρει το όνομα του εστιατορίου (Nami) με Sake, Lime, Ginger, Flower, Shisho Leaves και Ginger Foam. Η άψογη εκτέλεση από τον Alex που είναι στο bar με ενθουσίασε και ταίριαξε απόλυτα με το φαγητό.
Σας προτείνω να δοκιμάσετε την casual ιαπωνική κουζίνα του Nami καθώς η σχέση ποιότητας - τιμής είναι πολύ καλή, το service άψογο και τηρούν το νόμο περί μη καπνίσματος.
Τιμές γύρω στα € 30 το άτομο χωρίς ποτό.
Κύπρου 65, Γλυφάδα
Τηλ. 210 8985555
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου