Ο ορισμός που θα έδινα στα "Γιουβετσάκια" στην Άνω Γλυφάδα, είναι "γαστροταβέρνα"!
Το ότι συνυπάρχουν στον κατάλογο κρεατικά και ψαρικά, είναι πάντα ο λόγος που με απωθεί ένα μαγαζί...εδώ όμως είναι ο λόγος που θα με κάνει να επιστρέφω ξανά και ξανά στα "Γιουβετσάκια" για να δοκιμάσω όλο και περισσότερα πιάτα.
Τώρα που ανοίγει ο καιρός, σερβίρουν σε μια αυλή που σε γυρίζει πίσω σε παλιές εποχές. Στον εσωτερικό χώρο οι τοίχοι είναι γεμάτοι από φωτογραφίες ηθοποιών του παλιού ελληνικού κινηματογράφου και λίγες φιγούρες του θεάτρου σκιών. Τα τραπέζια στρωμένα με καρό τραπεζομάντηλα.
Ο Χάρης Τζίτζης - ιδιοκτήτης και μάγειρας του μαγαζιού - είναι μια ιδιαίτερη φυσιογνωμία που σε κερδίζει αμέσως.
Διαλέγει την καλύτερη πρώτη ύλη και ότι φτάνει στην κουζίνα του είναι πρώτης ποιότητας.
Χόρτα βρασμένα al dente, παντζάρια γλύκισμα, υπαίθρια κολοκυθάκια και σπιτικά ντολμαδάκια με αμπελόφυλλο.
Το τηγάνι τους αέρινο· η Εύα Πασανικολάκη - αφανής ηρωίδα - φροντίζει να φτάνουν στο τραπέζι σας στικς κολοκυθιού που δεν θα βρείτε εύκολα αλλού.
Τη μέρα της επίσκεψής μας, είχαν ουρές πεσκανδρίτσας ημέρας.. αν τις βρείτε, μην τις χάσετε!
Οι γαρίδες Κοιλάδας ήταν φρεσκότατες και ψημένες άψογα. Τα όστρακα που φτάνουν από Χαλκίδα συνήθως, είναι πειρασμός!
Ο παστός μπακαλιάρος με το χρυσαφένιο κουρκούτι, ήρθε τηγανισμένος άψογα, συνοδεία σκορδαλιάς με ήπια διακριτική γεύση και πολύ καλή υφή.
Δε θα έφευγα όμως από τα "Γιουβετσάκια" αν δε δοκίμαζα το πιάτο "must" του μαγαζιού... γιουβέτσι μοσχάρι! Ήρθε στο πήλινο και γυρίζοντάς το αχνιστό στο πιάτο μας (φυσικά όχι από φούρνο μικροκυμάτων) έφερνε μνήμες μαμαδίστικου Κυριακάτικου τραπεζιού. Το κρέας έλιωνε και το κριθαράκι χυλωμένο, χωρίς υπερβολές τομάτας και λαδιού. Η τριμμένη μυζήθρα ολοκλήρωνε το πιάτο.
Στα γύρω τραπέζια κυκλοφορούσαν κρεατικά της ώρας που τα ζήλεψα και είναι στο πρόγραμμα για την επόμενη φορά.
Για επιδόρπιο, γιαούρτι με τρία διαφορετικά γλυκά του κουταλιού, σπιτικά.
Το service άψογο, παρόλο που το μαγαζί ήταν γεμάτο μέσα-έξω και περίμενε κόσμος να αδειάσει τραπέζι.
Υπολογίστε γύρω στα €25 - 30 το άτομο για ένα πλούσιο γεύμα.
Ιθώμης 20 & Μωρέως 45
Άνω Γλυφάδα
Τηλ. 210 9648081
Το ότι συνυπάρχουν στον κατάλογο κρεατικά και ψαρικά, είναι πάντα ο λόγος που με απωθεί ένα μαγαζί...εδώ όμως είναι ο λόγος που θα με κάνει να επιστρέφω ξανά και ξανά στα "Γιουβετσάκια" για να δοκιμάσω όλο και περισσότερα πιάτα.
Τώρα που ανοίγει ο καιρός, σερβίρουν σε μια αυλή που σε γυρίζει πίσω σε παλιές εποχές. Στον εσωτερικό χώρο οι τοίχοι είναι γεμάτοι από φωτογραφίες ηθοποιών του παλιού ελληνικού κινηματογράφου και λίγες φιγούρες του θεάτρου σκιών. Τα τραπέζια στρωμένα με καρό τραπεζομάντηλα.
Ο Χάρης Τζίτζης - ιδιοκτήτης και μάγειρας του μαγαζιού - είναι μια ιδιαίτερη φυσιογνωμία που σε κερδίζει αμέσως.
Διαλέγει την καλύτερη πρώτη ύλη και ότι φτάνει στην κουζίνα του είναι πρώτης ποιότητας.
Χόρτα βρασμένα al dente, παντζάρια γλύκισμα, υπαίθρια κολοκυθάκια και σπιτικά ντολμαδάκια με αμπελόφυλλο.
Το τηγάνι τους αέρινο· η Εύα Πασανικολάκη - αφανής ηρωίδα - φροντίζει να φτάνουν στο τραπέζι σας στικς κολοκυθιού που δεν θα βρείτε εύκολα αλλού.
Τη μέρα της επίσκεψής μας, είχαν ουρές πεσκανδρίτσας ημέρας.. αν τις βρείτε, μην τις χάσετε!
Οι γαρίδες Κοιλάδας ήταν φρεσκότατες και ψημένες άψογα. Τα όστρακα που φτάνουν από Χαλκίδα συνήθως, είναι πειρασμός!
Ο παστός μπακαλιάρος με το χρυσαφένιο κουρκούτι, ήρθε τηγανισμένος άψογα, συνοδεία σκορδαλιάς με ήπια διακριτική γεύση και πολύ καλή υφή.
Δε θα έφευγα όμως από τα "Γιουβετσάκια" αν δε δοκίμαζα το πιάτο "must" του μαγαζιού... γιουβέτσι μοσχάρι! Ήρθε στο πήλινο και γυρίζοντάς το αχνιστό στο πιάτο μας (φυσικά όχι από φούρνο μικροκυμάτων) έφερνε μνήμες μαμαδίστικου Κυριακάτικου τραπεζιού. Το κρέας έλιωνε και το κριθαράκι χυλωμένο, χωρίς υπερβολές τομάτας και λαδιού. Η τριμμένη μυζήθρα ολοκλήρωνε το πιάτο.
Στα γύρω τραπέζια κυκλοφορούσαν κρεατικά της ώρας που τα ζήλεψα και είναι στο πρόγραμμα για την επόμενη φορά.
Για επιδόρπιο, γιαούρτι με τρία διαφορετικά γλυκά του κουταλιού, σπιτικά.
Το service άψογο, παρόλο που το μαγαζί ήταν γεμάτο μέσα-έξω και περίμενε κόσμος να αδειάσει τραπέζι.
Υπολογίστε γύρω στα €25 - 30 το άτομο για ένα πλούσιο γεύμα.
Ιθώμης 20 & Μωρέως 45
Άνω Γλυφάδα
Τηλ. 210 9648081
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου