Πέμπτη 26 Ιουλίου 2018

Enoteca da Salvatore - Αυθεντικό ιταλικό στην καρδιά της Γλυφάδας

Το "Enoteca da Salvatore" μετράει ήδη πάνω από δύο χρόνια λειτουργίας στην πολύβουη Ζησιμοπούλου ακριβώς δίπλα στα πρώην "Cinepolis".
Οι ιδιοκτήτες του "αδερφού" Sale Bianco (επίσης ιταλικό στη Γλυφάδα) με επικεφαλής της κουζίνας τον Ιταλό σεφ Salvatore Antolina, είναι οι δημιουργοί αυτού του wine-restaurant.
Οι ανοιγόμενες γυάλινες τζαμαρίες ολόγυρα, επιτρέπουν στο φως να πλημμυρίζει τον εσωτερικό χώρο ενώ συγχρόνως προσφέρουν θέα στον πολυσύχναστο δρόμο.
Το μεγαλύτερο μέρος της οροφής αποσύρεται ώστε τα βράδια του καλοκαιριού, η αίσθηση είναι ότι γευματίζεις σε εξωτερικό χώρο.
Το χρώμα που χαρακτηρίζει τον εσωτερικό χώρο είναι το μαύρο με πινελιές χρυσού.
Το μενού καθαρά ιταλικό με τα antipasti του για ξεκίνημα ή κάποια δροσερή σαλάτα· καταπληκτική η ζουμερή burrata που συνοδευόταν από ντοματίνια, λίγη ρόκα και σπιτικό pesto.
Η πίτσα έχει λεπτή και τραγανή ζύμη. Προτείνω ανεπιφύλακτα αυτή με τη φρέσκια τρούφα αλλά όποια και να επιλέξετε, η πρώτη ύλη είναι εξαιρετική.
Τη διαφορά στο μενού κάνουν τα φρέσκα ζυμαρικά που φτιάχνονται στην κουζίνα και προτείνονται σε συνδυασμό με θαλασσινά, κρέας ή και σάλτσας λαχανικών.
Η carbonara με guanciale και αυγό, δεν είχε τίποτα να ζηλέψει απ'αυτές που σερβίρονται στις τρατορίες της γειτονικής χώρας. Το extra touch έδινε η φρέσκια τρούφα την οποία έτριψε επί τόπου η σερβιτόρος στο τραπέζι μας.
Οι φρέσκες ταλιατέλες με ραγού μοσχαριού ήταν άψογα βρασμένες και η σάλτσα διακριτική ώστε να αναδεικνύεται το φρεσκοκομμένο και καλομαγειρεμένο ραγού.
Το επίπεδο ανεβαίνει ακόμη περισσότερο από την ποικιλία ιδιαίτερων κρεατικών σε ενδιαφέρουσες κοπές, τα οποία ψήνονται στα κάρβουνα σε φούρνο από την Ισπανία.
Το πιάτο ημέρας, μια σωστά μαριναρισμένη ταλιάτα συνοδευόταν με σπιτικό πουρέ.
Οι ποικιλίες τυριών και αλλαντικών θα συνοδεύσουν το κρασί που θα επιλέξετε απ'την καλά ενημερωμένη λίστα, που έχει πάνω από 180 ετικέτες απ'τον ελληνικό, ιταλικό και γαλλικό αμπελώνα (κάποια απ'αυτά προσφέρονται και σε ποτήρι).
Τα γλυκά είναι πειρασμός! Δοκιμάστε τιραμισού, σεμιφρέντο ή προφιτερόλ με παγωτό που το "λούζει" σιρόπι σοκολάτας και ως topping έχει φιλέ αμυγδάλου...
Το service είναι άψογο και το προσωπικό άριστα καταρτισμένο! Με ξεπερνάει πραγματικά όταν σε κάποια εστιατόρια, ρωτώντας κάτι για τα πιάτα του καταλόγου, η απάντηση είναι "Μισό λεπτό να ρωτήσω....".
Υπολογίστε κόστος κατ'άτομο €25-30, χωρίς κρασί.
Το parking δύσκολο στην περιοχή, ειδικά ημέρες που είναι ανοιχτά τα εμπορικά καταστήματα, λειτουργούν όμως ιδιωτικοί χώροι στάθμευσης.
Ανοιχτά καθημερινά απ'τις 13.00 μ.μ.

Ζησιμοπούλου 7, Γλυφάδα
Τηλ. 210 8940007

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου