Τετάρτη 7 Ιουνίου 2017

Γεύσεις εν πλω - Κότρωνας Λακωνίας

Στον Κότρωνα, ένα γραφικό λιμανάκι της Ανατολικής Μάνης, μπροστά σε μια αμμουδιά, συναντάς το εστιατόριο "Γεύσεις εν πλω"· ένα εστιατόριο που μπορείς να απολαύσεις τοπικές συνταγές της Μάνης που στηρίζονται σε προϊόντα της περιοχής όπως ελιές, χοιρινό απ'το οποίο φτιάχνεται το σύγκλινο με τον παραδοσιακό τρόπο και λάδι κορωνέϊκο.
Η Μαίρη Παναγάκου (ίσως κάποιοι τη θυμάστε απ΄την τηλεόραση γιατί εμφανιζόταν σε εκπομπές μαγειρικής παλιότερα) ηγείται της κουζίνας από το 1997, σ'ένα χώρο που είναι παλιός πύργος του 1870.  Η ίδια στην κουζίνα, δημιουργεί πιάτα με συνταγές της περιοχής, αλλά και πιο ψαγμένα και πειραγμένα, αφού έχει αναλάβει η νέα γενιά το εστιατόριο, ο γιος της ο Αντώνης.
Πραγματικά ο Αντώνης είναι η ψυχή του μαγαζιού, από την υποδοχή... στην παραγγελία και το service, ξέρει να κερδίζει τον πελάτη!
Τον αφήσαμε να μας καθοδηγήσει ώστε να δοκιμάσουμε τα αντιπροσωπευτικά πιάτα του καταλόγου τους και μείναμε απόλυτα ικανοποιημένοι.
Οι γαρίδες πανέ με μαρμελάδα τομάτας ήρθαν τηγανισμένες σωστά και η σάρκα τους ήταν αρκετά ζουμερή.  Ο συνδυασμός με τη χειροποίητη μαρμελάδα τομάτας ήταν καλός.
Τα μύδια αχνιστά με μάραθο και φινόκιο σε ζωμό ψαριών μύριζαν θάλασσα και τους ταίριαζε πολύ το φρέσκο σπανάκι που ήταν ελάχιστα βρασμένο και τα συνόδευε.
Το φρέσκο ψητό καλαμάρι ήταν μαστιχωτό και το είχαν συνδυάσει με μαυρομάτικα φασολάκια και λούπινα.
Η λεπτή πίτσα με το σύγκλινο Μάνης είναι must και την προτείνω ανεπιφύλακτα.
Κλείσαμε με ταλιατέλες με θαλασσινά διάφορα, ένα πιάτο ρουστίκ με γυαλιστερές, μύδια, κυδώνια, γαρίδες και σουπιά, αρκετά αρωματικό και πολύ χορταστικό.
Μην πείτε όχι στο μπανόφι που φτιάχνουν οι ίδιοι, για να ολοκληρώσετε το γεύμα σας. Ίσως θα ήθελα ιδανικά να έχει λιγότερη σαντιγί.
Κόστος κατ'άτομο: €25 - 35

Κότρωνας, Λακωνία
Τηλ.: 2733 0 21402

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου