Δευτέρα 5 Ιουνίου 2017

Καλαμάκια - Σκουτάρι Λακωνίας

Σ'ένα γραφικό χωριό της Μάνης, στο Σκουτάρι, λίγα χιλιόμετρα μακριά απ'το Γύθειο, φιλοξενούμενη στο σπίτι μιας φίλης με εξαιρετική θέα στη θάλασσα, βρέθηκα μεσημεράκι να απολαμβάνω τη σπιτική κουζίνα μιας ταβέρνας πάνω στο κύμα.
Το όνομά της - Καλαμάκια - μπορεί να σας προδιαθέτει για σουβλάκι αλλά δεν είναι αυτό που περιμένετε... η ταβέρνα έχει μεγάλη ποικιλία από φρέσκα θαλασσινά όπως αθερίνα, μαρίδα, γαύρο, φρέσκο καλαμάρι, χταπόδι ψητό ή ξυδάτο, γαρίδες σαγανάκι, γαριδομακαρονάδα και ότι ψάρι ημέρας βρουν.  Το τηγάνι τους πολύ καλό και όλα μοιάζουν σπιτικά.
Από ορεκτικά, μπορείτε να παραγγείλετε από τον κατάλογο, χωριάτικη (πλούσια και με εξαιρετική φέτα), χόρτα ή βραστά λαχανικά, στικς κολοκυθιού, φρέσκες πατάτες τηγανητές, κολοκυθοκεφτέδες καθώς και μερικά ακόμη.
Αλλά και για τους αμετανόητους κρεατοφάγους, υπάρχουν αρκετές επιλογές όπως κεφτεδάκια, μπιφτέκι απλό ή γεμιστό με τυρί, χοιρινό σουβλάκι, μπριζόλα μοσχαρίσια ή κοτόπουλο ψητό.
Και όλα αυτά τα απολαμβάνετε σε μια βεράντα πάνω στη θάλασσα και η σχέση ποιότητος-τιμής είναι εξαιρετική!
Αν έχετε στο πρόγραμμα κάποιο ταξίδι στην ευρύτερη περιοχή της Μάνης, αξίζει μια στάση στο Σκουτάρι για να κάνετε το μπάνιο σας στον όμορφο κόλπο και να το συνδυάσετε με φαγητό στα "Καλαμάκια".

Κόστος €15-20 κατ'άτομο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου