Τρίτη 20 Ιουνίου 2017

Polly Maggoo updated!

Φθινόπωρο του 2016, το γαλλικό μπιστρό "Polly Maggoo" με chef patron το Γιώργο Ηλιού μετακομίζει απ΄το Μεταξουργείο σε μια ενδιαφέρουσα γειτονιά για foodies, στο Ψυχικό.
Στον Κεραμεικό πηγαίναμε συχνά. Αφού το επισκέφθηκα όταν πρωτάνοιξε στην Άγγελου Σικελιανού και όντας ακόμη σε μεταβατική περίοδο, βρέθηκα πρόσφατα με φίλους να απολαμβάνω και πάλι τη ρουστίκ γαλλική κουζίνα του μικρού μπιστρό.
Ο χώρος απλώνεται σε δύο επίπεδα - στο ισόγειο και στον πρώτο όροφο - ο ένας καπνιζόντων και ο άλλος "μη".  Στο ντεκόρ δε θα σταθώ πολύ γιατί έχω ξαναναφερθεί· είναι ένα τολμηρό mix & match της αρχιτεκτόνισας Παναγιώτας Καμπέρου, όπου μπλέκει απ΄τη μια κλασική επίπλωση μπιστρό κι απ΄την άλλη λευκό φερφορζέ με έντονα χρώματα στα μαξιλάρια.
Η κουζίνα στέκεται σε καλό επίπεδο παρόλο που κάποιες αστοχίες της στερούν τις υψηλές επιδόσεις.. όπως η ψαρόσουπα από πετρόψαρα και γαρίδες με την κλασική rouille (μια παχύρευστη sauce από ψωμί, ελαιόλαδο, σκόρδο και πιπέρι καγιέν) η οποία βάραινε πολύ το πιάτο και δε σου άφηνε το περιθώριο να απολαύσεις τη γευστικότατο ζωμό.
Το ταρτάρ λαβράκι μαριναρισμένο σε λεμόνι και ταλιατέλες κολοκυθιού, ήταν βελτιωμένο σε σχέση με την προηγούμενη φορά και αναδεικνυόταν η φρεσκάδα της σάρκας του ψαριού!
Τα χτένια με σωτέ αντίβ και sauce με μπισκ γαρίδας στέκονταν σε καλό επίπεδο.
Αυτό που είναι must και παραμένει πάντα σταθερή αξία, είναι η σαλάτα φακή με σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο μπέικον και ποσέ αυγό· η σπυρωτή υφή της σε συνδυασμό με το άψογα βρασμένο αυγό, δίνουν ένα πολύ καλό γευστικό αποτέλεσμα.
Οι επιλογές από τον καταλόγο σε ψαρικά, είναι μυλοκόπι με baby πατάτες, κάπαρη και sauce aioli, λαβράκι φιλέτο με κρέμα αγκινάρας και sauce με βούτυρο Μασσαλίας ή φαγκρί φιλέτο με πράσα σωτέ και λευκή sauce ψαριού· όποιο κι αν επιλέξετε, θα μείνετε ικανοποιημένοι γιατί η ποιότητα των ψαριών και η εκτέλεση των πιάτων είναι πολύ καλή.
Για τους κρεατοφάγους τώρα, το steak tartare ήταν πολύ καλό - δεδομένης και της τιμής - και συνδυαζόταν με φρέσκες τηγανητές πατάτες· θα ήθελα τις πατάτες πολύ ψιλοκομμένες όπως συνηθίζεται σ'αυτό το πιάτο και δεν θα είχα τίποτα να του προσάψω.
To Pave de rumsteak (picanha) με βούτυρο Cafe de Paris και baby πατάτες σωτέ, ήρθε ψημένο medium rare όπως το ζητήσαμε αλλά για κάποιο λόγο το κρέας ήταν πολύ στεγνό.
Η μους λεμονιού με τραγανά φύλλα ήταν πολύ δροσερή και το φρέσκο παγωτό bitter σοκολάτας Περού και ganache γάλακτος με κροκάν καραμέλας, θα ικανοποιήσει τους chocoholics της παρέας.
Ενδιαφέρουσα μου φάνηκε και η κρέμα μασκαρπόνε με άρωμα πικραμύγδαλου με framboises αλλά δυστυχώς είχε τελειώσει.
Η λίστα κρασιών αν και μικρή, έχει πρωτότυπες επιλογές και είναι εξαιρετικά τιμολογημένη.
Συνοδεύσαμε το φαγητό μας αρχικά με Σαντορίνη - Χατζηδάκη και στη συνέχεια με Robust του Καρυπίδη του 2005 που ταίριαξαν πολύ με τα πιάτα μας.
Τιμές κατ'άτομο: €35 - 40

Άγγελου Σικελιανού 8
Νέο Ψυχικό
Τηλ.: 210 5241120

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου