Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2017

Ο Μίλτος Αρμένης στο "Όμικρον"!

Ο όμιλος "Καστελόριζο" κάνει την κίνηση ματ και παραδίδει τα ηνία της κουζίνας του "Όμικρον" στην Κηφισιά στον Ελληνοϊσπανό σεφ Μίλτο Αρμένη!
Δοκίμασα το νέο του menu πριν καλά καλά ξεκινήσει και ενθουσιάστηκα με τη δημιουργικότητα των πιάτων του! Η κουζίνα του κινείται στον άξονα της μοντέρνας ελληνικής κουζίνας.
Ο νέος chef μετά από μια επταετία που εργαζόταν σε εστιατόρια με αστέρια Michelin σε Γαλλία, Ισπανία κι Ελβετία και έχοντας δουλέψει δίπλα σε καταξιωμένους chef όπως ο Jerome Serres και ο Alain Ducasse, αναλαμβάνει την κουζίνα του "΄Ομικρον".
Στο ελληνικό κοινό, η κουζίνα του Μίλτου Αρμένη είναι γνωστή απ'τον "Ερημίτη" στους Παξούς που δούλευε τα καλοκαίρια καθώς και απ'τη συνεργασία του το περασμένο καλοκαίρι με το "Delfino Blu Boutique Hotel" στον Άγιο Στέφανο της Κέρκυρας.
Ήρθε λοιπόν το πλήρωμα του χρόνου, που την κουζίνα του μπορεί να απολαύσει το αθηναϊκό κοινό στο "Όμικρον".
Μεσημέρι Σαββάτου, στη σάλα του εστιατορίου επικρατεί ησυχία και δυο-τρεις παρέες απολαμβάνουν το φαγητό τους.
Ο chef είναι εκεί και ετοιμάζει την παρουσίαση του νέου menu. Φιλικός, ευχάριστος και πανέτοιμος να φέρει τον κόσμο σ'επαφή με μια κουζίνα που πατάει γερά στην παράδοση αλλά με δημιουργικές πινελιές που την απογειώνουν!
Η εισαγωγή στο γεύμα μας ήταν τρία amuse bouche (καλωσορίσματα) από τον σεφ για να μπούμε στο πνεύμα γι'αυτό που θα ακολουθούσε· γκασπάτσο χωριάτικης σαλάτας, σφαίρα υγρής φασολάδας με καπνιστή ρέγγα κι ελάχιστο κρεμμύδι και ταρτάρ ψαριού (νομίζω μυλοκόπι) με πράσο και σορμπέ πορτοκάλι. Τα συνοδευτικά ψωμάκια παρασκευάζονται στην κουζίνα από το chef· το ένα λευκό και το άλλο μαύρο με χαρούπι συνδυάζονταν ιδανικά με το παρθένο κερκυραϊκό ελαιόλαδο Neolea που παράγεται από τον Ολλανδό Bart Jan Manten.
Και μπαίνοντας στο παιχνίδι με αυτό το τρίπτυχο, ο chef θέλησε να ξεκινήσουμε με μια καβουροσαλάτα πραγματική ζωγραφιά στο πιάτο, που η γεύση της συμβάδιζε απόλυτα με την παρουσίαση.
Συνέχεια στα ορεκτικά με αθηναϊκή ψαροσαλάτα.. ένα πιάτο που πρωταγωνιστούσε στα καλά restaurant τη δεκαετία του '90 αλλά εδώ χάρη στις ικανότητες του chef είναι σε άλλο επίπεδο και απέχει πολύ απ'αυτό που ξέρετε.
Το "Σαν παστίτσιο" συνδυασμένο με βοδινό ταρτάρ και μπισκότο παρμεζάνας, αξίζει να το δοκιμάσετε. Η γεύση του αγαπημένου μας μαμαδίστικου φαγητού απογειώνεται από το "ζωντανό" κρεατικό που το συνοδεύει χωρίς πολλές προσμίξεις υλικών γιατί απλά δεν τις έχει ανάγκη!
Τα μοσχαρίσια μάγουλα μαγειρεμένα στιφάδο συνοδεύονταν με ένα πουρέ και τσιπς πατάτας. Η μόνη ένστασή μου εδώ ήταν η ένταση του ξυδιού που έκανε το φοβερά μαγειρεμένο κρέας να χάνει λίγο απ'τη νοστιμιά του.
Η ολοκλήρωση ήρθε με το ελληνικό Rib Eye από τη φάρμα Κυλερτζή έξω απ'τη Χαλκίδα, το οποίο είχε πλούσια γεύση, κρατούσε όσο έπρεπε τους χυμούς του και ήταν άψογα ψημένο συνοδεία ενός ιδιαίτερου πουρέ και σπανάκι βραστό.
Όσο για τα γλυκά... ήταν πραγματικά εξαιρετικά, φτιαγμένα κι αυτά απ'το chef και την ομάδα του. Τάρτα λεμόνι με αφράτη μαρέγκα καψαλισμένη εκείνη τη στιγμή· η μαστιχωτή μαρέγκα σε συνδυασμό με τη λεμονάτη κρέμα και την τραγανή βάση έδιναν ένα πολύ καλό γευστικό αποτέλεσμα.
Όσο για τη σούπα σοκολάτας με χειροποίητα σοκολατάκια που συνοδευόταν με δύο μπεζέδες θα κάνει τους chocoholics να παραμιλούν!
Η λίστα κρασιών ακόμη τώρα φτιάχνεται και κρασί σε ποτήρι, θα μπορείτε να βρείτε 2-3 επιλογές από την επόμενη εβδομάδα.
Το εστιατόριο λειτουργεί καθημερινά μεσημέρι-βράδυ εκτός Δευτέρας και το κόστος είναι €40 χωρίς κρασί.


Δρόσου 1 & Αίγλης
Κηφισιά
Τηλ. 210 6202475



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου