Πέμπτη 4 Ιανουαρίου 2018

Φρόντζου Πολιτεία - Γιάννενα

Μόλις 1 χιλιόμετρο έξω απ'το κέντρο των Ιωαννίνων, στο λόφο της Αγ. Τριάδος, δεσπόζει ένα συγκρότημα με θέα στη λίμνη και στο όρος Μιτσικέλι.
Το όνομά του το πήρε απ'τον οραματιστή του, τον Κ. Φρόντζο (τέως δήμαρχο Ιωαννίνων), ο οποίος τη δεκαετία του '60, γοητευμένος απ'το φυσικό περιβάλλον, θέλησε να δημιουργήσει ένα πρωτοποριακό θέρετρο, αντίγραφο εκείνου της αρχαίας Δωδώνης.
Το υλοποίησε προσφέροντας ένα σημαντικό πολιτιστικό έργο, που χαρακτηρίστηκε απ'το Υπουργείο Πολιτισμού, ιστορικός τόπος και διατηρητέο μνημείο!
Εντός του συγκροτήματος λειτουργεί ξενοδοχείο με 12 δωμάτια ζαγορίτικης αρχιτεκτονικής και παρέχει πιστοποιημένο ελληνικό πρωϊνό.
Αλλά ακόμη κι αν δε μείνετε στο συγκρότημα, αξίζει να επισκεφτείτε το εστιατόριό του.
Πέραν της μοναδικής θέας, προσφέρει πατροπαράδοτη γιαννιώτικη κουζίνα με την υπογραφή του chef Βασίλη Παπαγιάννη. Η κουζίνα του βασίζεται στα πρότυπα της μεσογειακής διατροφής με κάποιες μοντέρνες παρεμβάσεις.
Παραδοσιακά πιάτα παρασκευάζονται με σύγχρονες μεθόδους και ξαφνιάζουν ευχάριστα τόσο εμφανισιακά όσο και γευστικά!
Δοκιμάστε μαστέλο σχάρας με αποξηραμένα φρούτα και σιρόπι από πετιμέζι, μετσοβόνε σαγανάκι και φλογέρες "Πολιτεία" με φύλλο κρούστας, κρέμα τυριών, μπέικον και λιαστή τομάτα.
Στην περιοχή της Ηπείρου φτιάχνουν εκπληκτικές πίτες και στο μενού του το εστιατόριο έχει μανιταρόπιτα με χειροποίητο φύλλο και άγρια μανιτάρια.
Το ριζότο με άγρια μανιτάρια ήταν σωστά χυλωμένο, συνδυαζόταν με ψιλοκομμένες πιπεριές, σαφράν και παρμεζάνα· τα τραγανά μπισκότα προσούτο ήταν μια έξυπνη πινελιά, αλλά το λάδι τρούφας δεν έβγαζε τα αρώματά του γιατί καλυπτόταν από τα υπόλοιπα υλικά του πιάτου.
Από τα κυρίως, πολύ καλομαγειρεμένο το αρνάκι με χόρτα· μια εξελιγμένη προσέγγιση του φρικασέ.
Το rib-eye ήρθε εξαιρετικά ψημένο συνοδεία σπιτικού πουρέ και πραγματικά αξίζουν τα εύσημα και στην ομάδα στην κουζίνα αλλά και στο service γιατί Παραμονή Χριστουγέννων, με το εστιατόριο γεμάτο, ανταποκρίθηκαν στις απαιτήσεις των πελατών χωρίς αστοχίες.
Ο κατάλογος έχει πολλές ακόμη επιλογές τόσο σε ορεκτικά όσο και σε κυρίως πιάτα και θεωρώ ότι ικανοποιεί όλα τα γούστα.
Το κελάρι είναι πλούσιο τόσο σε τοπικές ποικιλίες καθώς και σε επιλεγμένες ετικέτες απ'όλη την Ελλάδα.
Κόστος κατ'άτομο γύρω στα €25-30 χωρίς κρασί.


Λόφος Αγ. Τριάδος, Ιωάννινα
Τηλ. 2651 0 21011

1 σχόλιο:

  1. Πρόσφατα αγοράσαμε το σπίτι μας με τη βοήθεια του κ. Benjamin Lee, ενός υπευθύνου δανείων που με βοήθησε και τον σύζυγό μου με δάνειο 5.000.000 USD και η όλη εμπειρία ήταν χωρίς άγχος και μας άφησε απίστευτα ικανοποιημένους. Ήμασταν εκτός κράτους, αλλά η απόσταση δεν ήταν θέμα και ο κ. Benjamin Lee ήταν πάντα διαθέσιμος για συζήτηση. Συνιστούμε ανεπιφύλακτα στον κ. Benjamin Lee και την ομάδα του για ενεργό καθήκον των αιτούντων δανείων να χρησιμοποιούν τον κ. Benjamin Lee σε οποιοδήποτε είδος δανείου. Ο κ. Benjamin Lee Πληροφορίες Επικοινωνίας, email: 247officedept@gmail.com Ή WhatsApp Chat: + 1-989-394-3740 .

    ΑπάντησηΔιαγραφή