Παρασκευή 6 Οκτωβρίου 2017

Food Truck - H gourmet περιφερόμενη καντίνα!

Ίσως κάποιοι από σας έχετε ακούσει και πολλοί σίγουρα έχετε δοκιμάσει την γκουρμέ καντίνα που δεν έχει μόνιμο πόστο και οι ενδιαφερόμενοι την ακολουθούν μέσω twitter και facebook (ακόμη θυμάμαι μια βραδιά που έκανα αναστροφή στην Ποσειδώνος για να την προσεγγίσω).
Το Food Truck είναι μια καντίνα αλλιώτικη απ'τις άλλες που ξεκίνησε τη λειτουργία της το 2015, μέχρι πρότεινος δε λειτουργούσε σε σταθερό σημείο και βέβαια δεν έχει hot dog ή σουβλάκι αλλά κάτι πρωτοποριακό.
Ο ιδιοκτήτης της Γιώργος Γληνός σ'ένα ταξίδι του στην Τουρκία, φιλοξενήθηκε σ'ένα σπίτι και δοκίμασε τους γκεζλεμέδες. Του άρεσαν πολύ και αποφάσισε να τους κάνει γνωστούς στην Ελλάδα.
Και μάλιστα με τον πιο πρωτότυπο τρόπο! Μια καντίνα με ρόδες που γυρνάει όλο το λεκανοπέδιο.

Για όσους δεν ξέρετε τι είναι ο γκεζλεμές (ή γκιουζλεμές), είναι μια ποντιακή πίιτα με τραγανό φύλλο (περέκ όπως λέγεται) μέσα στην οποία προσθέτεις ότι τραβάει η όρεξή σου όπως τυρί, σπανάκι, αυγό μέχρι παστουρμά και αρνίσιο κιμά.
Η πίτα του γκεζλεμέ δεν είναι εύκολο να φτιαχτεί. Ζυμώνεται με νερό, αλεύρι κι αλάτι αλλά θέλει ιδιαίτερη μαεστρία για να πετύχει κι ένα ειδικό σκεύος που λέγεται σάτσι.
Έτσι ο Γιώργος θέλοντας να έχει το τέλειο αποτέλεσμα προσέγγισε το σύλλογο γυναικών Ποντίων Γιαννιτσών και προμηθεύεται από εκεί το φύλλο.
Η γεύση του είναι ασυναγώνιστη γιατί το φτιάχνουν σε μαντεμένιο σάτσι κάτω από πυροστιά.
Αλλά εκτός του φύλλου, ο Γιώργος προμηθεύεται εκλεκτά προϊόντα όπως φέτα Καϊδαντζή απ'τα Μεσόγεια, κασέρι ΠΟΠ Μυτιλήνης, αυγά από κότες ελευθέρας βοσκής και παστουρμά από βιολογικό μοσχάρι από το Μιράν.
Καταλαβαίνετε λοιπόν ότι το αποτέλεσμα είναι εξαιρετικό!
Μπορείτε γευτείτε το μενού της, που εκτός από γκεζλεμέδες περιλαμβάνει κρέπες, χορτόσουπες και ρόφημα μεξικάνικης σοκολάτας με κανέλα και πιπέρι.
Ξεχάστε λοιπόν τα ανθυγιεινά street food και απολαύστε ένα υγιεινό γκουρμέ σνακ εμπνευσμένο από τα υλικά και την παράδοση της ευρύτερης περιοχής της Εγγύς Ανατολής.

https://www.facebook.com/foodtruck.cooking/


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου