Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2018

Dickie Dee - Το παγωτό που ξετρέλανε το κέντρο της Αθήνας!

Όχι! Δε θα αφήσω το καλοκαίρι μου να φύγει.. θα το κρατήσω εδώ, κόντρα στους καιρούς και στους κυκλώνες. Μου δίνει ζωή και αρνούμαι τη μουντάδα που μου χαλάει τη διάθεση.
Κατηφορίζω την Ερμού με ψιλόβροχο, χωρίς ομπρέλα - έτσι για την αλητεία - και στρίβω στην οδό Βουλής· λίγο πριν βγω στη Μητροπόλεως, στον αριθμό 23 της Βουλής, η ματιά μου κολλάει σ'ένα ροζ κουκλίστικο μαγαζάκι που θυμίζει τα boutique ζαχαροπλαστεία στο Παρίσι.
Μου έρχεται στο μυαλό αμέσως ένα άρθρο που διάβασα πριν λίγες μέρες που εκθείαζε το παγωτό του "Dickie Dee" - αυτό το όνομα φέρει το μαγαζί - και κοντοστέκομαι πριν μπω.
Το ροζ κυριαρχεί στο χώρο, τα λίγα τραπεζάκια έξω, μαρμάρινα με χρυσά σκαμπό και βελούδινα κόκκινα καθίσματα.
Οι δημιουργοί του Dickie Dee έχουν επιρροές από το εξωτερικό· ο Δημήτρης Φωτόπουλος απ'το "Άνετον", μεγαλωμένος στον Καναδά και ο Κυριάκος Στυλιανού απ'το "Yoko Sushi" πάλευαν αρκετό καιρό γι'αυτό το εγχείρημα.
Στο Dickie Dee δε θα βρεις την ποικιλία των γεύσεων που υπάρχει σε άλλα μαγαζιά. Έχεις να διαλέξεις ανάμεσα σε 4 γεύσεις παγωτού μηχανής, αλλά αυθεντικού· εξαιρετικό ανθόγαλα, vegan σοκολάτα, άγλυκο τριαντάφυλλο και μια μοναδική γεύση φιστίκι που θα σε κάνει να ξεχάσεις ότι ήξερες ως τώρα.
Αν επιλέξεις να απολαύσεις σε χωνάκι τη γεύση της αρεσκείας σου, στο σερβίρουν φωλιασμένο σε μαλλί της γριάς. Παιδικές μνήμες ξυπνούν καθώς το ζαχαρωτό συννεφάκι κολλάει στη μύτη σου, ενώ η γεμάτη γεύση του παγωτού σε συνεπαίρνει.
Μπορείς να το γαρνίρεις βέβαια με marshmallows, καραμελωμένο pop-corn ή ζαχαρωτά.
Τα γλυκά δε λείπουν και οι επιλογές είναι αρκετές· cheesecake, brownies, πάβλοβα με παγωτό ανθόγαλα με σιρόπι φράουλα ή καραμέλα ή σοκολάτα, τιραμισού, κρουασάν γεμιστά με παγωτό.
Κι αν θες ένα ρόφημα, πάρε μια σπιτική λεμονάδα απλή ή με άρωμα τριαντάφυλλο!
Ανοιχτά καθημερινά 12.00 μ.μ. - 02.00 π.μ.

Βουλής 23, Σύνταγμα
Τηλ. 210 3238227

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου