Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου 2017

Αιόλου 68 - Στο κέντρο της Αθήνας και μυρίζει νησί!

Η στοά Πάππου - στο κέντρο της Αθήνας - γνώρισε μεγάλες δόξες τον περασμένο αιώνα. Εδώ στεγάζονταν τυπογραφεία εφημερίδων και περιοδικών και πρακτορεία Τύπου απ'όπου γινόταν η διακίνηση των εφημερίδων προς όλη την Ελλάδα.
Σ'αυτόν λοιπόν τον ξεχασμένο χώρο, πίσω απ'το κτήριο της Δ.Ε.Η., στο παλιό πατσατζίδικο του Παπανδρέου, ο Βασίλης Ακρίβος απ'το "Ψάριστον", ο Άγγελος Φρατζής από το Bar.B.Q και ο οινολόγος Γιώργος Ταρνάρης έφτιαξαν ένα όμορφο φωτεινό ψαρομάγαζο και το ονόμασαν "Αιόλου 68", αφού η στοά είναι ακριβώς σ'αυτό το σημείο της Αιόλου.
Το ψάρι είναι το σύμβολο του μαγαζιού και γίνεται λογότυπιο στα sous-plat, εντυπωσιακό φωτιστικό και έργο ζωγραφικής στον τοίχο.
"Το αντέχεις;" ρωτάει το μενού σε μια κατηγορία ανατρεπτικών σε συνδυασμό εδεσμάτων όπως τόνο και μοσχάρι τατάκι στο ίδιο πιάτο με soya sauce, συκώτι με γαρίδες, φαρφαλίνες με σαλσίτσια και όστρακα (για 2 άτομα), τραχανάς με γαρίδες, σπεκ και μετσοβόνε με το τολμηρότερο όλων το φιλέτο γοργόνας (αστακός με Rib-eye για 2).
Δοκίμασα ένα πιάτο από αυτή την κατηγορία (τατάκι με τόνο και μοσχάρι) και δεν θα έλεγα ότι με ενθουσίασε.. και όχι γιατί δεν είμαι των τολμηρών συνδυασμών αλλά νομίζω ότι η έντονη γεύσης της soya κάλυπτε τη γεύση και των δύο υλικών.
Αλλά στο μενού υπάρχει και μεγάλη ποικιλία ψαρικών πολύ πιο κοντά στα ελληνικά γούστα.
Ξεκινήστε με μια ζεστή μπουγιαμπέσα που έρχεται σε κατσαρολάκι για να τη σερβίρετε μόνοι σας. Είναι πλούσια σε υλικά και πεντανόστιμη... κομμάτια φρέσκου ψαριού, γαρίδες, μύδια, γυαλιστερές, ακόμη και καραβίδα - η οποία είχε περάσει από σχάρα - καθώς και αρκετά λαχανικά, συνθέτουν αυτό το πιάτο.
Το γαριδάκι τράτας ήταν εξαιρετικό και άψογα τηγανισμένο σε αντίθεση με την αθερίνα που ήταν άτονη. Το ψητό χταπόδι, το είχαν βράσει πριν το ψήσιμο και για όποιον θέλει αυθεντική γεύση χταποδιού, δεν θα το πρότεινα. Προς τιμήν τους, όταν ρωτήσαμε κατά τη παραγγελία, μας το είπαν!
Από τις αλμυρές μπουκιές, δοκιμάστε σολομό ή τόνο sashimi, παστουρμά θαλάσσης Πασχαλίδη και καπνιστό χέλι. Η ποικιλία από μαλάκια και θαλασσινά κάθε είδους, είναι μεγάλη.
Αν είστε λάτρεις των ζυμαρικών, δοκιμάστε μακαρονάδα θαλασσινών ή γαριδομακαρονάδα ή ακόμη και παέγια 2 ατόμων.
Ο Γιώργος Ταρνάρης έχει κάνει μια ενδιαφέρουσα επιλογή κρασιών και αποσταγμάτων και σωστά τιμολογημένη.
Αναφορικά με τις τιμές, δεν μπορώ να είμαι ακριβής γιατί μπορείτε να κινηθείτε στα πολύ λογικά σε τιμές ορεκτικά και μικρά ψάρια (από €7,5 το πιάτο) έως και καραβίδες και αστακό (από €60 έως €85). Άρα αποφασίζετε κατά βούληση και σύμφωνα με το budget σας.

Αιόλου 68 (εντός στοάς), Αθήνα
Τηλ. 210 3247925


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου