Άνοιξε τις πόρτες του 20 Ιουνίου 2016 και έφερε θαλασσινή αύρα στην οδό Κύπρου στη Γλυφάδα.
Η ομάδα του Pere Ubu και ο Κώστας Τσίγκας υλοποίησαν μια ιδέα που αγαπήθηκε από το κοινό των νοτίων προαστίων - και όχι μόνο - που ακούει στο όνομα "Sea Spice".
Στο χώρο δεσπόζει το εμβληματικό μαρμάρινο μπαρ που καταλήγει στο άνοιγμα της open space κουζίνας. Τα μπρούτζινα abat-jours του Bert Frank πάνω στον πάγκο, σε ταξιδεύουν σε άλλες δεκαετίες και οι λαμπτήρες οροφής στην παράταξη, έτοιμοι να φωτίσουν το χώρο.
Το μπλε της θάλασσας σε συνδυασμό με το λευκό στους τοίχους, διαμορφώνουν το σκηνικό και μαζί με τη σπειροειδή σκάλα και τις μαρινιέρες που έχουν ντύσει τα καθίσματα, δίνουν ένα nautic τόνο... η αίσθηση σα να είσαι στον εσωτερικό χώρο ενός yacht.
Ανοίγεις τον κατάλογο και η γευστική περιπέτεια ξεκινά. Οι προτάσεις του chef ξεφεύγουν από τα καθιερωμένα. Για να μπεις στο κλίμα, πριν την παραγγελία, φτάνει στο τραπέζι σου ένα δίσκος με αλλείματα όπως λευκή ταραμοσαλάτα, φάβα με τρούφα, τυροκαυτερή και μερικά ακόμη σε πιατελάκια σε σχήμα ψαριού για να επιλέξεις.
Τα θαλασσινά πιάτα του καταλόγου, θα εκπλήξουν ευχάριστα τον ουρανίσκο σου.
Η βελουτέ σούπα με αστακό θα κάνει τους γευστικούς σου κάλυκες να απογειωθούν!
Στα must η louie με quinoa, αβοκάντο, γαρίδες, καβούρι, πράσινα φασόλια, αυγά πέστροφας και παπάγια. Απ'τις πιο δροσερές και ντελικάτες σαλάτες που έχω δοκιμάσει.
Οι θαλασσινές γεύσεις, εδώ έχουν την τιμητική τους! Poke τόνου με αγγούρι, μάνγκο και μαύρο σουσάμι, σολομός με quinoa και κρέμα από λεμόνι ή σολομός με παντζάρι σε σάλτσα από aperol και grapefruit, χτένια σωταρισμένα με σάλτσα από χυμό καρότου και κάρυ, ψητό χταπόδι με σάλτσα από μαύρα φασόλια και λουκάνικο, βασιλικό καβούρι, είναι μόνο μερικές από τις γαστριμαργικές προτάσεις του Sea Spice.
Αλλά και τα ζυμαρικά του menu, έχουν θαλασσινή αύρα: delicie γεμιστό με γαρίδα και γιαούρτι, οικολογικό τορτέλι με σολομό και σπανάκι, ταλιατέλες με vongole.
Αν είσαι fan του ψαριού, δοκίμασε λαβράκι με χόρτα κοκκινιστά, τσιπούρα ή φαγκρί με πατάτες και λαχανικά και αρκετά ακόμη.
Για τους αμετανόητους κρεατοφάγους υπάρχουν 2-3 επιλογές με καλύτερη το μοσχαρίσιο Rib-eye Black Angus au jus.
Κι αν δεν μπορείς να κλείσεις το γεύμα σου χωρίς γλυκό, ο chef προτείνει ένα εξαιρετικό γευστικό συνδυασμό που ακούει στο όνομα "pavlova gigantata" με φρέσκα μούρα, γιαούρτι, σιρόπι από χαμομήλι και λεβάντα. Πραγματικά πειρασμός, αλλά την επόμενη φορά θα δοκιμάσω τη σοκολατένια πρόταση του καταλόγου γιατί ένας φίλος που εμπιστεύομαι μου είπε τα καλύτερα!
Η λίστα κρασιών είναι ενημερωμένη και θα βρεις αρκετές ετικέτες από τον ελληνικό και κάποιες από το διεθνή αμπελώνα.
Το Sea Spice όμως δεν προσφέρει μόνο μια γαστρονομική εμπειρία. Καθώς η ώρα περνάει, η ατμόσφαιρα γίνεται χορευτική και τα μουσικά vibes ξεσηκώνουν το κοινό με επιτυχίες από το ελληνικό ρεπερτόριο - πρόσφατες αλλά και προηγούμενων δεκαετιών - με αποτέλεσμα να γίνονται όλοι μια παρέα και να λικνίζονται στους ρυθμούς.
Υπολογίστε γύρω στα €35 - 45 το άτομο χωρίς κρασί (ορεκτικό, κυρίως πιάτο και γλυκό).
Κύπρου 74, Γλυφάδα
Τηλ. 212 1054489
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου