Σάββατο 2 Δεκεμβρίου 2017

Sushi mou - Η τέχνη του sushi στην καρδιά της Αθήνας!

Ο Αντώνης Δρακουλαράκος θα σε μυήσει στην ιαπωνική τέχνη του sushi. Μετά την εκπαίδευσή του στην Ιαπωνία, έχει ανοίξει το αυθεντικότερο στέκι για sushi στην καρδιά της Αθήνας, το "Sushi mou".
Δε σας κρύβω ότι είχα εκνευριστεί γιατί εδώ και περίπου δυο χρόνια που λειτουργεί, είχα κάνει πολλές προσπάθειες για να βρω τραπέζι αλλά ήταν άκαρπες. Μετά την επίσκεψή μου όμως κατάλαβα ότι είναι λογικό. Μπαίνοντας στο λιλιπούτειο μαγαζί, επί της οδού Σκούφου - με τα 12 σκαμπό μπροστά στον πάγκο - όπου ο chef παραδίδει μαθήματα της τεχνικής του sushi με τον πιο αυθεντικό τρόπο, αντιλήφθηκα ότι πρόκειται για ένα διαφορετικό concept.
Κόντρα στη δυτικοποίηση του sushi, οι Ιάπωνες προτιμούν να το απολαμβάνουν σε μικρούς χώρους με το σεβασμό που αξίζει στην τέχνη του.
Στο "Sushi mou" θα απολαύσεις sushi σα να είσαι σε ένα στενό στο Tokyo. Δεν απευθύνεται σε μεγάλες παρέες γιατί ο chef πιστεύει ότι το sushi πρέπει να το απολαμβάνεις μόνος. Η ιαπωνική νοοτροπία είναι να πας από νωρίς στο sushi-bar, να δεις τα ψάρια, να ενημερωθείς από το chef και να το απολαύσεις.
Ο Αντώνης έχει καταφέρει το φαγητό στο "Sushi mou" να είναι μυσταγωγία!
Προσέχει τον πελάτη, κάνει τα πάντα μπροστά σου και σου προσφέρει ότι ετοιμάζει μπουκιά μπουκιά. Νιώθεις τη φροντίδα και την περιποίηση και αυτό είναι που σε κάνει - πέραν του εξαιρετικού φαγητού - να γυρνάς ξανά και ξανά στο "Sushi mou".
Ο origami κατάλογος θα σε βάλει στο κλίμα σχετικά με το μενού αλλά όσο και εξοικειωμένος να είσαι με το sushi, πρέπει να εμπιστευθείς τον Αντώνη.
Πες τη μαγική λέξη "Omakase" που σημαίνει ότι αφήνεις ελεύθερο το chef να κάνει ότι θέλει. Το μόνο που θα σε ρωτήσουν είναι αν έχεις κάποια αλεργία και για το υπόλοιπο της βραδιάς δεν θα ασχοληθείς με τίποτα άλλο πέραν του ποτού και της απόλαυσης των πιάτων που θα ετοιμάζονται μπροστά σου.
Τα ψαρικά είναι ελληνικά, ολόφρεσκα, διαλεγμένα απ'τον ίδιο το chef που από νωρίς το πρωί είναι στη Βαρβάκειο για τις προμήθειές του. Θα βρεις από κατακόκκινα μπαρμπούνια μέχρι γυαλιστερές παλαμίδες, ασημιά σαφρίδια, κοκκάλια, δράκαινες και σκορπίνες!
Ο Αντώνης βουτάει και ξαναβουτάει τα χέρια του μια στο ξύδι και μια στο wasabi, πλάθει το ρύζι και τοποθετώντας πάνω τα ψαρικά, σου σερβίρει κάθε φορά και μια διαφορετική μπουκιά.
Ξεκινήστε με τη σούπα miso, την οποία ρουφάτε απ'το μπολ χωρίς κουτάλι και σύμφωνα με την ιαπωνική κουλτούρα, αν τη ρουφήξετε με θόρυβο είναι ένδειξη ευχαρίστησης.
Τα δροσερά και τραγανά φασόλια edamame θα προετοιμάσουν τους γευστικούς σας κάλυκες για να υποδεχθούν τα ψαρικά που θ'ακολουθήσουν.
Η ποικιλία sashimi περιείχε παλαμίδα, σολωμό, λαυράκι, χτένια, σκουμπρί, ροφό, καλαμάρι, γαριδάκι, κοιλιά τόνου και κοιλια σολωμού. Πραγματικά δυσκολεύομαι ν'αποφασίσω ποιο ήταν το πιο γευστικό!
Συνέχεια με nigiri παλαμίδα, sashimi κοκκάλι σερβιρισμένο πάνω στην υπέροχα τηγανισμένη ραχοκοκαλιά του ψαριού μαζί με το κεφάλι του, κοκκάλι με ρύζι και ginger, γαρίδα, nigiri μπαρμπούνι συνοδεία τσίπουρου, κοιλιά από τόνο, nigiri σαρδέλα και κλείσαμε με chirasi don, μια ποικιλία από ψαρικά πάνω σε ρύζι και τραγανά φύλλα φυκιού για να φτιάξουμε τα δικά μας ρολάκια.
Μπορείς να συνοδεύσεις το γεύμα σου με ιαπωνικά malts και blended whiskies αλλά και ελληνικά κρασιά, μπύρες ακόμη και τσίπουρο.
Αν αποφασίσετε λοιπόν να μυηθείτε στην τεχνική του sushi, κάντε κράτηση τουλάχιστον 20 μέρες νωρίτερα και να έχετε κατά νου ότι Σαββατοκύριακο είναι κλειστά.
Υπολογίστε γύρω στα €50 κατ'άτομο.

Σκούφου 6, Αθήνα
Τηλ. 211 4078457

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου