Είστε λάτρης του κρασιού; Τότε σίγουρα γνωρίζετε το Γιάννη Καϋμενάκη. Τον θυμάμαι στο "48" να μας προτείνει εξαιρετικές ετικέτες για να συνδυάσουμε τα δημιουργικά πιάτα του Χριστόφορου Πέσκια. Αργότερα, στο δικό του πια εστιατόριο, το "Cucina Povera" στο Παγκράτι, σκαρφαλωμένος στη walk-in κάβα με τη τζαμαρία, να επιλέγει το σωστό κρασί για τα πιάτα που έβγαιναν από την κουζίνα του Κλεομένη Ζουρνατζή.
Δεν θα μπορούσα λοιπόν να περιμένω τίποτα λιγότερο απ'τον Καϋμενάκη, όταν την άνοιξη του 2016 άνοιξε σε μια παλιά αποθήκη σ'ένα δρόμο κοντά στο λιμάνι, ένα wine-bar με το όνομα "Paleo".
Επιμελήθηκε ο ίδιος τη διακόσμηση και δεν άλλαξε πολύ το στυλ. Είναι ένα εντυπωσιακό κτίσμα με ξύλινη σκεπή που φημολογείται ότι κάποτε στέγαζε πορνείο, χωρίς να είναι επιβεβαιωμένο.
Οι τοίχοι είναι καλυμμένοι με ένα υλικό σα μπετόν, η οροφή εντυπωσιακή και στο βάθος η κάβα!
Η πολύτιμη συλλογή κρασιών που επέλεξε ο Γιάννης για τους πελάτες του, βρίσκεται πάνω σε μεταλλικά ράφια καλυμμένα με γυαλί.
Η προσωπική σφραγίδα του Γιάννη είναι εμφανής στο χώρο. Στην πλάτη των καθισμάτων είναι τυπωμένες οι ονομασίες των οινικών προορισμών από όπου πέρασε ο ίδιος. Έχει φυλάξει παλιές φιάλες που είναι συνδεδεμένες με κάποιο σημαντικό γεγονός της ζωής του και αυτές κοσμούν τα ράφια... μπουκάλια που άνοιξε στα πρώτα μαγαζιά που δούλεψε και άλλα που καταναλώθηκαν σε ιδιαίτερες για κείνον στιγμές. Σε κάθε φιάλη... η ψυχή του!
Αφήστε τον να σας ταξιδέψει - μέσα από 300 περίπου επιλογές - σε αμπελώνες της Ισπανίας, της νότιας Ιταλίας, νότιας Γαλλίας και βέβαια της χώρας μας.
Και επειδή το κόστος παίζει σημαντικό ρόλο, οι τιμές ξεκινούν από €18 η φιάλη,
Ο μικρός κατάλογος συνοδευτικών πιάτων είναι τυπωμένος σε sous-plat και οι τιμές τους κυμαίνονται από €6,5 έως €13. Συνήθως υπάρχουν και 2-3 πιάτα ημέρας.
Θα το πρότεινα ανεπιφύλακτα μιας και τηρείται ο νόμος απαγόρευσης καπνίσματος και τα τραπέζια έχουν απόσταση μεταξύ τους για να έχετε το περιθώριο να απολαύσετε το κρασί σας χωρίς να γίνετε μια παρέα με τους άλλους πελάτες! Ο σεβασμός στον πελάτη φαίνεται στη λεπτομέρεια.
Κόστος κατ'άτομο €18 - 25
Ανοιχτά καθημερινά από 18.30 μ.μ. εκτός Κυριακής.
Πολυδεύκους 39, Πειραιάς
Τηλ. 210 4125264
Δεν θα μπορούσα λοιπόν να περιμένω τίποτα λιγότερο απ'τον Καϋμενάκη, όταν την άνοιξη του 2016 άνοιξε σε μια παλιά αποθήκη σ'ένα δρόμο κοντά στο λιμάνι, ένα wine-bar με το όνομα "Paleo".
Επιμελήθηκε ο ίδιος τη διακόσμηση και δεν άλλαξε πολύ το στυλ. Είναι ένα εντυπωσιακό κτίσμα με ξύλινη σκεπή που φημολογείται ότι κάποτε στέγαζε πορνείο, χωρίς να είναι επιβεβαιωμένο.
Οι τοίχοι είναι καλυμμένοι με ένα υλικό σα μπετόν, η οροφή εντυπωσιακή και στο βάθος η κάβα!
Η πολύτιμη συλλογή κρασιών που επέλεξε ο Γιάννης για τους πελάτες του, βρίσκεται πάνω σε μεταλλικά ράφια καλυμμένα με γυαλί.
Η προσωπική σφραγίδα του Γιάννη είναι εμφανής στο χώρο. Στην πλάτη των καθισμάτων είναι τυπωμένες οι ονομασίες των οινικών προορισμών από όπου πέρασε ο ίδιος. Έχει φυλάξει παλιές φιάλες που είναι συνδεδεμένες με κάποιο σημαντικό γεγονός της ζωής του και αυτές κοσμούν τα ράφια... μπουκάλια που άνοιξε στα πρώτα μαγαζιά που δούλεψε και άλλα που καταναλώθηκαν σε ιδιαίτερες για κείνον στιγμές. Σε κάθε φιάλη... η ψυχή του!
Αφήστε τον να σας ταξιδέψει - μέσα από 300 περίπου επιλογές - σε αμπελώνες της Ισπανίας, της νότιας Ιταλίας, νότιας Γαλλίας και βέβαια της χώρας μας.
Και επειδή το κόστος παίζει σημαντικό ρόλο, οι τιμές ξεκινούν από €18 η φιάλη,
Ο μικρός κατάλογος συνοδευτικών πιάτων είναι τυπωμένος σε sous-plat και οι τιμές τους κυμαίνονται από €6,5 έως €13. Συνήθως υπάρχουν και 2-3 πιάτα ημέρας.
Θα το πρότεινα ανεπιφύλακτα μιας και τηρείται ο νόμος απαγόρευσης καπνίσματος και τα τραπέζια έχουν απόσταση μεταξύ τους για να έχετε το περιθώριο να απολαύσετε το κρασί σας χωρίς να γίνετε μια παρέα με τους άλλους πελάτες! Ο σεβασμός στον πελάτη φαίνεται στη λεπτομέρεια.
Κόστος κατ'άτομο €18 - 25
Ανοιχτά καθημερινά από 18.30 μ.μ. εκτός Κυριακής.
Πολυδεύκους 39, Πειραιάς
Τηλ. 210 4125264
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου